Pris for behandlingen samt oppfølging hos fysioterapeut.
Normalt utføres 3 - 4 behandlinger, en behandling pr. uke.
Pris kr. 2 500,- for en side og kr. 3750,- for dobbeltsidig behandling.
Dette inkluderer oppfølging hos fysioterapeut.
Betalingen betales i sin helhet etter siste behandling.
Ved Verdal fysikalske institutt er det fysioterapeutene som gir denne behandlingen.

 

Trykkbølgebehandling

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

I de fleste tilfeller kan trykkbølgebehandlingen stimulere kroppens naturlige selvreparerende mekanismer og tolereres derfor godt. Den er helt uten bivirkninger, men selve behandlingen kan være smertefull mens den pågår.
Behandlingen består av 3 - 4 sesjoner à 5-10 minutter. Smertelettelse hos noen pasienter merkes få dager etter den første behandlingen.
Hvordan fungerer apparatet?
Selve apparatet består av en kontrollenhet, der frekvens og antall sjokkbølger innstilles. Et pistollignende håndsett plasseres mot huden over det området som skal behandles, og en gel smøres på huden for å oppnå mest mulig effekt. Trykkbølgene dannes av trykkluft. De kjennes som en serie hurtige slag og trenger ca. 35 mm inn under huden.


Hvordan virker behandlingen?

Forenklet kan man si at trykkbølgene gir kroppen et signal om tilheling. Et eksempel kan være tennisalbue, en kronisk irritasjonstilstand som følge av ensidige, gjentagende belastninger som hindrer tilheling. Behandlingen med trykkbølger vil dersom den er vellykket forandre den kroniske tilstanden til en akuttlignende betennelse som kroppens forsvarsverk vil ta seg av. Nytt friskt vev vil erstatte den gamle ødelagte vevstrukturen.
For at behandlingen skal kunne gi et optimalt resultat kreves det at pasienten får relevant veiledning og opptrening hos fysioterapeut etter ende behandling. I tillegg bør også årsaken til at lidelsen/skaden oppstod i utgangspunktet vurderes, slik at pasienten kan endre disse faktorene mest mulig, for å forhindre at samme skade/lidelse opptrer på nytt i fremtiden.

 

Trykkbølgebehandling - rESWT radial Extra corporal Shock Wawe Therapy.
Verdal fysikalske institutt behandler en del kroniske lidelser som:
tennisalbue, hælspore, jumpers knee, trochanter bursitt, achillestendinitt, kalkskulder og plantar fascitt med trykkbølgebehandling.


Verdal fysikalske institutt - Sørgata 12 - 7650 Verdal - Telefon: 74 07 93 80